Lany make-up, Twitter účty a kontroverze za “Freak” videem

Categories Videoklipy Zajímavosti
Lana Del Rey v roce 2010

Čekání na nadcházející novou hudbu se nám stále prodlužuje. Konec konců Lana ještě ani oficiálně neoznámila “Young And In Love”! Pojďme zabít trochu času menšími “novinkami” spojenými se zajímavostmi, které jste možná nevěděli. Zakládám tak novou rubriku “Zajímavosti”, ve které toho časem přibude mnohem víc!


Beauty bloggeři, třeste se

První asi začneme věcí, kterou nám Lana udělala radost nedávno. Lana nahrála video, jak se líčí na instagram, nejdříve na účet Honeymoon a poté na oficiální profil. Během písně “Jealous Guy” od Johna Lennona hrající v pozadí, Lana snímá svůj obličej pěkně zblízka a tužkou definuje obočí, zvýrazňuje některé své pihy a “tutorial” ukončuje namalováním spodní linky oka.

morning makeup to the beatles

Video zveřejněné uživatelem Lana Del Rey (@lanadelrey),


Tímto netradičně multifunkčním využitím tužky na obočí od Anastasia Beverly Hills uchvátila všechny, že o tom i vznikl článek třeba na Harper’s Bazaar. Video už má tak dohromady s Honeymoon postem přes 2,4 milionu zhlédnutí a stalo se tak jejím 3. nejsledovanějším videem na instagramu.

 

Rok od zveřejnění videa k singlu “Freak”

10. února minulého roku byl na Youtube oficiálně publikován hudební videoklip “Freak.” Lana pořádala premiéru i v divadle Wiltern v Los Angeles, kam se vyprodali lístky během 15 minut!

 
Fakt, že ve videu jsou zrecyklované záběry z července 2015 určené původně pro videoklip k “Ultraviolence,” asi neslyšíte poprvé. Proč ale nebyli snímky využity, jak bylo původně v plánu? Vydavatelství to Laně nedovolilo!

Fotky z natáčení "Freak"

“Ultraviolence” totiž způsobil rozruch díky textu a klip by dobrému PR už nepomohl vůbec. Dění ve videoklipu totiž připomínalo (možná schválně) takzvaný Jonestownský masakr, kdy v roce 1978 zemřelo v Americe přes 900 lidí. Byli to členové “církve” nebo spíše sekty “Chrámu lidu” a spáchali hromadnou sebevraždu pod vedením lídrem kultu Jimem Jonesem.

Pokud chcete vysvětlit pití červeného nápoje ve videoklipu, tak ta odkazuje na způsob zabití, jaký během masakru použili především pro ty nejmladší. Ti spáchali sebevraždu přidáním kapky kyanidu do ovocného džusu podobnému Kool-Aid s takovouto typickou barvou, kterou poté vypili.

Záběry z pod vody na koupající se dívky mělo původně být úplně jiném videu také. Co myslíte, odpustili byste Laně takovou kontroverzi?

 

Kolik Twitter účtů Lana vlastně mívala?

Nevím zda někdo z vás o tom už četl, já osobně jsem se to dozvěděla nedávno. Lana před tím než se stala slavnou, neměla pouze její jeden hlavní účet na Twitteru, neměla dva, ani tři, ale měla možná i přes 8 založených profilů! K jejím přezdívkám patřila třeba May Jailer, Miss Daytona, Drug money, Drug Munny, Notoriouswhitegirl a uhaulhoe.

Účty ColumbianCartel a MissDaytona mají dokonce ještě stále původní tweety od Lany online! Účet s přezdívkou Drugmoney byl však nedávno hacknutý a během konce ledna a na začátku února byla nasdílena akorát hromada spamů.

Lana Del Rey


 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.